Wednesday, May 27, 2015

4 TAHUN DULU..

Assalamualaikum
dalam proses mengemas..
jumpa la pulak gambar masa kurus ni
baru 4 tahun beza ngan sekarang 
tapi naiknya berkilo kilo
aduhai..rasanya memang 
dah tak boleh
nak turun lagi dah..
kalau gambar 4 series dulu 
rasanya lagi tak boleh banding
ni gambar 5 series jugak
boleh pun kuruskan..
tolong kami bantu.
tak larat nak bawak badan dah ni
eh..dah terikut MD pulak..
sebenarnya acik nak cerita lain
tadi..tertulis lain pulak.
insyaa allah esok la.
jumpa lagi,Insyaa allah

36 comments:

  1. Replies
    1. tak menten dah anies..dah naik berkilo kilo dah

      Delete
  2. Tapi kalau mata kita yg memandang tak nampak lagi acik
    Mungkin acik yg rasa sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau yang biasa jumpa semua tegur acik dah gemuk kakzakie

      Delete
  3. sama je acik dengan sekarang ,sedap mata memandang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sama Saniah..kan gambar sekarang ni acik selalu nyorok belakang hero bongsu..nampak muka je lebih kan

      Delete
  4. Selama 4 tahun dah naik berkilo-kilo? sekarang tentu dah ada GST (Gemuk Sampai Tua)... hahahah... gurau je acik.

    Orang kata bila umur masuk 5 series ni mmg payah sikit nak turunkan balik. Kena tukar cara pemakanan sebab metabolisma dah kurang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sweetie..memang GST sekarang ni..acik tak marah..memang kenyataan he he.
      memang betul kan sweetie..sejak 5 siries ni memang tak bergerak kebawah kg nya..naik je..

      Delete
  5. mari diet bersama2 hihihihi
    tapi selalu terbabas gak diet tu huhu T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sanggup dah acik nak diet leya

      Delete
  6. Eh, terbatuk-batuk masa makan ubi rebus tadi *_*

    Kalau Acik letak gambar 4 tahun lepas dan terkini sebelah menyebelah, bolehlah saya tolong check berapa banyak lemak yang terkumpul. Kalau tengok gaya gini, macam okey aje, Acik. Apa yang penting, awet muda! Hahaha... itu kata kuncinya *_*

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan ubi rebus ngan ngan kelapa ke MD..patut terbatuk2 he he.
      gambar sekarang berani letak muka je MD..kalau letak gambar penuh cam ni..akan terserlah lah GST nya he he

      Delete
    2. Pandai Acik teka! Memang betul pun makan ubi rebus dengan kelapa. Sedap ^_^

      Takpalah Acik walaupun dapat title GST seumur hidup, janji hati senang!

      Delete
  7. Takpe acik janji sehat..
    Knor ni hah bju kurung semua tk leh pakai dh...dulu kurus 45 kg jer...skrg lps lhirkn mmd..dh tk leh pkai..sayang

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang banyak betul baju yang dah tak boleh pakai km.sayang sungguh

      Delete
  8. takpe le chubby sikit asalkan sihat walafiat Acik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah nak sehat kalau berat ni Angah,..kaki la tak tahan..sakit tumit

      Delete
  9. Acik,
    Samo jo kito ni.
    Nak naik sonang.. kut nak tughun.. macam somut.
    Tp as long as sihat.. alhamdulillah..

    P/s;
    Stylo la Acik posing ngan spek itam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang boto tu sham..dah macam2 acik buek..tak bergorak turun deh..bergorak naik laju yo.

      Delete
  10. Yg penting sihat kak...itu no 1...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah lebih berat..kaki sakit sham

      Delete
  11. As'salammualaikum achik...

    Achik kurus ke berisi ke janji abg sayang kan hihi... x pe achik, just control pemakanan je, rasanya achik x de la berisi mane pun..ok je tetap cun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkmsallam Amy..dah tua2 ni nak control permakanan pun susah jugak Amy..slera dah tak sama macam masa muda

      Delete
  12. assalamualaikum,
    sedang berusaha kurangkan berat juga ni...kesian kat badan. tak daya dah menampung keberatan yang melampau

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkmsallam anyss..betul la anyss..kaki pun kesian kan..tak boleh nak tampung berat badan..sampai sakit

      Delete
  13. Berisi atau kurus takj jadi masaalah yang penting kena sihat.

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. betul tu aryan..yang penting sehat

      Delete
  15. yeke naik berkilo2? tgk acik mcm maintain je... selim melim

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang nampak.menten tu gambar lama Dana

      Delete
  16. Tak gemuk pun AE tu......okje lagi gemuk AE...entah tak tau nak kuruskan lagi camne....makan sedap jer

    ReplyDelete