Thursday, March 26, 2015

BERAPA KALI ANDA PERNAH BELI POWERBANK.

Assalamualaikum

sejak mula ada telefon bimbit
acik tak pernah guna powerbank
2013..acik mula beli satu..sebab nak
pergi jauh sikit..takut telefon kehabisan bateri
balik kerumah tu..
tak de la acik guna..dirumah boleh caj telefon
kemudian tu..hero kedua..tanya.
mak tak guna ke power bank 
bang ngah nak guna..mak senang je jawab..ambik la..
kemudian tu..beli la satu lagi..
hero bongsu pulak nak guna..
ambik le dik..
mak beli lagi satu untuk diri sendiri la konon
hero kedua kata..power bank yang mak beri dah pecah
ok lah nak..ambik le yang mak baru  beli tu.
baru baru ni..acik beli lagi satu..
sebab nak pergi seminar ke langkawi tu kan..
tak tau la..kekal dengan mak ke tidak tu..
rasanya cukup la..dah kerja mak asek beli powerbank je..
apasal acik cerita powerbank tetiba ni kan
sebabnya semalam..
en suami nak guna powerbank
dia tak tanya acik..dia tanya ngan orang
yang orang tu kata..
nak guna powerbank kena ada
wayer dia..
en.suami kata ye ke..tak de pulak ni
tak boleh guna la ye..katanya
masuk dalam kete.dia tanya acik
benda alah ni kena ada wayer ke
macam mana nak guna kalau
tak de wayer..he he..
oooo...alahai..mesti la ada ..
baru la acik tunjuk wayer yang dok tepi tu je..
tu le ..ada juga yang ketinggalan lagi
yang acik niii  sampai 4..5 kali beli
en.suami acik nak guna pun tak tau kan
tak patut..tak patut..
oklah tu je acik nak bebel hari ni
jumpa lagi.Insyaa allah.

27 comments:

  1. Hihi... acik mesti gelakkan en abang acik ye:)
    Yelah dia tak pernah guna dan tengok agaknya.

    ReplyDelete
  2. Acik beli kan utk saya satu eheh..
    Nampak sangat acik rajin membeli tu.. pastu sangat baik hati pula bersedekah kan..

    ReplyDelete
  3. Tak pernah beli acik! ada satu tu pun dapat percuma - door gift. Pun tak guna.

    ReplyDelete
  4. baru pertama kali guna powerbank, sebulan lebih ..tu pun en suami yg belikan sbb Chik Na dah hilang charger USB dlm kete Chik Na.. susah bila travel jauh tak ada bateri hp kong

    ReplyDelete
  5. Acik boleh bukak bank powerbank..
    Hahahaha

    ReplyDelete
  6. Ada dua...satu tk guna pun.....mls nak cas..mmbazirkn
    yelh acik diorg ni mls nk tau, bila nk guna bru sibuk ambik tau...hihi..klu dh umur smkin mngkt lgilh diorg tk minat nk tau.....hihi

    ReplyDelete
  7. Sham boli gak 1 taun lopeh. Itu pun sobab nak balik Malaya.. takut konon abih bateri fon dlm flight. Tapi tu la.. sampai aghi ni.. simpan jo dlm beg. Tak pakai pun.

    ReplyDelete
  8. hihihi...angah pun tak pernah ada powerbank

    ReplyDelete
  9. hehehhe... tulah acik beli power bank tak tayang en suami ptt lah dia tak tau... nsb tak kene tipu ngn org yg jual tuh... kui2

    ReplyDelete
  10. kihkih
    tapi sy pernah beli sekali je
    itu pon x pakai sgt
    beli kat groupon

    ReplyDelete
  11. cite suami isteri ni mmg buleh buat buku tau
    ada je kisahnya

    ReplyDelete
  12. Ha ha..nak caj ikut mana bang oii..

    ReplyDelete
  13. kalau sya yg duk rumah ni memanglah tak pernah beli power bank tu acik...kalau pi jalan jauh tumpang powerbank anak je.

    ReplyDelete
  14. Dah mcm org busn power bank lak acik ni.

    Sy suka cas hp pakai powerbank sbb boleh usung ke sana ke sini. Lagi senang. X de la asyik nak melekap kat plug tu aje. Kat rumah ada satu. Kat opis ada satu. Kat opis cas pakai power bank sbb senang nak sorok fon dalam laci.

    ReplyDelete
  15. den boli duo kali yg pertamo kono cutik yg kedua pakai sebulan kaput... yg ketiga belum boli lagi maleh dah nak boli yg mahal nak carik yg klone yo kok ghusak ko kono kobeh ko tak sakit ati hehe

    ReplyDelete
  16. byk ki la acik beli powebank.semuanya sedekah pada anak2 tu yg makin Mudah rezeki beli baru baru baru dan baru lagi. Mari kita gelakkan pakcik.hehe...

    ReplyDelete
  17. saya beli sekali..anak2 ada yg 2,3 kali beli...

    ReplyDelete
  18. Hihi....toke power bank rupanya AE ni . Yelah AE dah anak nak yek.....
    Hp kita mak mak ni bukan cepat habis mcm depakan AE....setakat WA, jawab call...mmg lambat le bateri nak habis

    ReplyDelete
  19. Saya tak pernah beli tapi kalau pergi jalan jauh hubby yang sediakan untuk saya.

    ReplyDelete
  20. Bunda adalah satu powerbank ni....tu pun anak yang hadiahkan harijadi tahun lepas...
    Tapi jarang guna pun...jarang jalan jauh...banyak caj kat rumah jer...

    ReplyDelete
  21. Acik lagi hebat dari sayalah. Saya cuma ada satu jerk. Kesian kat suami Acik, itulah tak nak tanya isteri kan dah sesat ilmu. Hehehe...

    Apa kata Acik beli banyak-banyak simpan kat rumah. Nanti-nanti kalau anak-anak nak, Acik hulur jerk siap dengan resit. Keh3x.

    ReplyDelete
  22. hahahaha caj ikut mana tu hahahaha...

    x penah beli powerbank sbb tau jrg guna

    ReplyDelete
  23. terimakasih gan tentang infonya dan semoga bermanfaat

    ReplyDelete
  24. makasih bos infonya dan salam sukses

    ReplyDelete