Sunday, November 5, 2017

HERO BONGSU

Assallamualaikum
Rasanya semua mak mak yang anak pi mencari ilmu..dok jauh ni macam acik kan.
Bila anak share gambar apa yang dia makan tu sedih sangat rasanya.
Hero acik ni pulak rajin share gambar apa yang dia makan.
Bila di tanya..makan tu je dik..nanti jawab nya..tu je la mak.nanti kalau order yang goreng2 dah la lama tunggu..bila makan tak sedap..alahai..cerewet tekak hero acik ni.macam la mak dia tu pandai masak..alahai anak.

11 comments:

  1. xpe lama2 biasa laa tekak tu😊

    ReplyDelete
  2. budak2 gitu le kak.. sebab kite kecik dulu pon gitu.. hehehe.. janji ade kicap je semua jalannn =D

    ReplyDelete
  3. bdk laki sellau kurang cerewet kak, dia mkn je apa yg tekaknya rasa nk... pastu ringkas...

    mcm adik bongsu dana, lelaki yg baru study kt unisza, kadang tayang mkn air milo ngn biskut je... kite lak tak sampai hati... tanya2 kata duit tinggal skit... takmo nyusahkan kakak ngn abah sbb tu dia mkn apa yg ada...

    ReplyDelete
  4. Elok camtu acik tak cerewet makan walau ati kito sodih nengoknya. Boto, saya dulu pun camtu... sodih bonar ati bilo anak cakap makan nasik dongan kicap dan tolo yo atau pun cakap makan biskut yo sobab nak jimat duit.

    ReplyDelete
  5. macam2 kisah anak di asrama ni...ada yang makan telur goreng letak kuah kari ..mak dengar lagi lah sedih

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Takpo la kak. Janji tokak dio buleh terimo. Sey dulu dah kojopun makan macam si Aimi tu. Makan ala kadar yoo. Kalau tak buek macam tu, memang tak dapek la nak monabung. Maklum la, gaji maso kojo tu ciput yoo..

    ReplyDelete
  8. Anak2 saya yang ppuan je yg rajin post gambar apa yg dimakan .Biasanya kalau dia nk jimat duit,beli sayur dgn kuah je.Memang sedih tapi itulah pengalaman yang mahal bagi mereka .

    ReplyDelete
  9. okla gitu kak, walaupun cerewet tapi dia boleh jugak makan yang biasa2 gitu. kira tak terlalu cerewet. senang.

    ReplyDelete
  10. Tak apa Acik, sekurang-kurangnya hero bongsu belajar hidup berdikari, bila dah rasa hidup senang & susah, akan tambah matanglah hidupnya nanti.

    ReplyDelete
  11. Sedih ye AE tengok anak makan lauk simple. Biasalah hati ibu katanya. Biar kita makan tak sedap janji anak makan sedapkan AE.

    Tak pe, nanti dia cuti AE masaklah lomak cili api daging salai hihi

    ReplyDelete