Tuesday, April 10, 2018

KISAH NYA

Baru baru ni hero bongsu acik cuti midsem seminggu.dia bagi tau balik hari khamis.tiket dah ambik.nak jadi ceritanya.hari yang dia nak balik..nak pergi ke larkin..jalan jem.dalam grab dia mesej...jalan jem mak..tak tau sempat ke tidak..katanya.
Rupanya memang tak sempat.sampai bas dah jalan.dia tak mau balik ke asrama.telefon kawan di batu pahat mintak tengokkan tiket untuk ke Seremban..dan dia terus ambik bas ke Batu Pahat.lagi sekali dia telefon..tak sempat mak..katanya..bas baru sampai Parit Raja.bas lambat pulak katanya.adui risaunya hati mak tak terkata.tapi dah orang bujang kan..mak jangan risau katanya..dia tumpang tidur di.bilik kawan..pagi esok balik katanya.adui..tak senang hati acik..Alhamdulillah esoknya dia selamat sampai.
Dan dah pun selamat balik ke U..dan dah siap pun program dia bersama kanak2 Tadika.
Alhamdulillah

19 comments:

  1. Hati seorang ibu, sedewasa mana pun anak, bimbang terhadap mereka tak pernah luput dari naluri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sungguh la kak cik..tu la hati akak ni susah nak diajar supaya jangan terlalu risau

      Delete
  2. Untung dio ghamai kawan kak. Boleh gak numpang tido. Kok takdo kawan, tido masjid la jawab ehh. Lagi la ghisau omak ehh. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yo azz risau boto akak.dio tpn lu kawan e..ado baru dio berani nak ke batu pahat kato e

      Delete
  3. even dana dh keje pun acik, klu balik naik bas mak msti kejap2 call... tkt anak nya tertinggal ke tertido tkt slh benti... nsb dh beso balik ngn laki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Dana acik pun macam tu. Asek call mesej..nasib la bujang sorang tu layan je mak dia yang terlebih risau ni

      Delete
  4. Mmg mcm tu la klau kita naik bas kan Acik...lmbt la..trlepas bas...
    Itu lah ibu mmg risau bila fikir hal anak2 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye la nur..benda tak jangka jalan jem walau pun keluar awal

      Delete
  5. Bila jalan sesak, apa perancangan yang telah dirancang menjadi tergendala sekejap kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Aiza perjalanan 30 minit pun boleh jadi 2 jam

      Delete
  6. agaknya dulu mak sy pun rs mcm acik rs ni bla dpt tau anak dia tersangkut tgh jln nk blk asrama ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tentu anies lagi tambah risau anak perempuan

      Delete
  7. Begitulah kasih sayang seorang ibu, biarpun anak-anak sudah dewasa, tapi masih lagi begitu mengambil berat kebajikan anak-anak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Amie..hati seorang ibu macam tu la kan

      Delete
  8. Kiro ae duo kali lah tolopeh bas yo... ei! mau ae ati omek tak ghisau yo...

    ReplyDelete
  9. Alahai kesian anak bujang, Alhamdulillah selamat sampai..

    ReplyDelete
  10. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete