Thursday, November 27, 2014

GORENG DURIAN BELANDA

Sedap ..rasa macam goreng sukun
Bijinya pun tak buang..nak tunjuk kan durian belanda bukan sukun

18 comments:

  1. Memang sedap acik. Kalau kakak balik kampung tengok di pokok ada yg dah tua tapi belum masak kami pun goreng macam ini.

    ReplyDelete
  2. sedap kan acik...anak2 saya suka sangat kecuali Iman yang cerewet bab makan.

    ReplyDelete
  3. penah mcm...memula tertipu jg igt kn sukun...

    ReplyDelete
  4. acik..kalau gambar bg besar sikit..lagi clear nak tgk..:)

    ReplyDelete
  5. Belum pernah mkn..klo dh rasa mxm sukun..tentu sedap..

    ReplyDelete
  6. Apa rasanya kak? Rasa masam2 macam durian belanda biasa tu ke?

    ReplyDelete
  7. Susah nak dapat durian belanda sekarang... kalau ada pun bukan main mahal lagi... durian belanda ni pencegah penyakit kanser...

    ReplyDelete
  8. Liya Kalau sukun selalu le makan .. tp durian belanda ni tk pernah pula...

    ReplyDelete
  9. Wahh 1st time dengar goreng doyan belanda nie.. nampak menarik.. :)

    ReplyDelete
  10. Saya belum pernah makan lagi. Kalau sukun memang selalu feberet hihi...

    ReplyDelete
  11. Nampak menarik ni. Saya pun tak pernah try lagi durian belanda yanh digoreng macam ni.. pelbagai cara makan rupanya..

    ReplyDelete
  12. Nampak cam buah sukun.. goreng mkn cicah ngan sos cili pon sodapppp...

    ReplyDelete
  13. Wah..tak pernah tau pun! Kalau mcm sukun, mmg sedap lah! Cicah lak dgn sambal kicap. Fuh..

    ReplyDelete
  14. masam tak kak?mesti sedap nih..durian belanda makan gitu je pun dah sedap

    ReplyDelete
  15. kalau sukun goreng pernah makan.. durian belanda tak pernah cuba..

    ReplyDelete
  16. Durian belanda tak pernah pulak bergoreng makanya tak pernah rasalah saya ni, Acik. Goreng sukun tu taulah juga rasa macam mana. Itulah masa kat kampung dulu banyak sungguh pokok durian belanda. Puas makan. Sekarang ni nak apa buah pun saya kenalah beli kalau dah tak reti nak berbudi pada tanah.

    ReplyDelete
  17. saya ada jual durian goreng frozen..jika berminat bole call 0197113492

    ReplyDelete
  18. Ohhh mmg tak pernah buat ni AE....kalau rasa mcm sukun sedap jugak tu!. Durian belanda muda ke?

    ReplyDelete